Nieuwe heart met Nieuwe wegen

Met mentor • 6 lessen • 7 cursisten

Tijdens mijn leven met Jezus Christus heb ik de afgelopen 15 jaar veel moeten afleren van de dingen waarmee ik ben opgegroeid. Ik hoorde verhalen over God die achteraf niet overeenkwamen met de werkelijkheid. Specifiek kwam ik tijdens mijn pastorale opleiding in 2015 worstelingen van gelovigen tegen over het onderwerp zonde en hoe ermee om te gaan.
Wat moet je met zonde?
Wat is zonde in het nieuwe verbond?
Wat betekent het een nieuwe schepping te zijn?
Is onze natuur zondig of vleselijk?
Zijn we heiligen of zondaren?

Het zijn allemaal persoonlijke vragen waar ik 15 jaar mee bezig ben geweest. Studies, de worstelingen met God, openbaringen en ervaringen.
In deze curcus heb ik getracht om een korte overzicht te creëren hoe ik op dit punt ben gekomen waar ik nu sta.

Ik leef nu heiliger dan ooit, en dichter bij God dan ooit. Deze cursus is ver van compleet maar heeft voldoende inhoud om levens te veranderen en relaties met God te versterken. Dat is ook de reden waarom ik schrijf.

De curcus kan gemaakt worden op je eigen tempo en op je eigen manier. Voor de mensen die van structuur houden hieronder een manier om de cursus te volgen.

  1. Maak een Les per dag maximaal. Neem de tijd om de vragen compleet te beantwoorden. Je doet deze cursus voor jezelf en niet voor iemand anders.

  2. Het is moeilijk om de lessen die ik heb ontvangen en uitleef van de afgelopen 15 jaar op papier te zetten. Zie deze cursus dan ook als een hulpstuk om in Gods woord te komen. Het is jouw persoonlijke reis met God die je aangegaan bent en deze curcus kan bouwstenen geven om verder te kunnen bouwen.

  3. Indien je niet met mijn conclusies eens bent dan wil ik graag dat je bij je eigen standpunt blijft. Voor mij is het belangrijk dat je in geloof leeft. Ik zie liever mijn studenten NIET met mij eens zijn en WEL achter Jezus de Christus aangaan dan dat ze zich aanpassen omdat ik iets heb gezegd.

Start cursus